Loading
Alpha-Stim

Επισκόπηση της τεχνολογίας Alpha-Stim® για την διαχείριση του Άγχους, της Αϋπνίας, της Κατάθλιψης και του Πόνου

Το Alpha-Stim είναι μια ιατρική συσκευή που χρησιμοποιείται παγκοσμίως από γιατρούς, επαγγελματίες υγείας και ασθενείς. Η τεχνολογία χρησιμοποιείται ως μια αποτελεσματική, μη φαρμακολογική επιλογή για την αντιμετώπιση του άγχους, της αϋπνίας, της κατάθλιψης και τη διαχείριση του πόνου. Το Alpha-Stim μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε επίπεδο κλινικής όσο και για οικιακή χρήση.

Το Alpha-Stim ρυθμίζεται στις ΗΠΑ από τη Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και εγκρίνεται από το 2004 σε πολλές άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο. Είναι εγκεκριμένο στη Ευρώπη κατέχοντας σήμα CE. Είναι επίσης γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ  (Αρ. γνωστοποίησης : 95736/29-07-2019).

Έρευνες γιατρών και ασθενών παρουσιάζουν ότι βοηθά το 90% των ασθενών που το εμπιστεύονται, και υποστηρίζεται από περισσότερες από 100 ολοκληρωμένες, ανεξάρτητες ερευνητικές μελέτες και δημοσιευμένες εκθέσεις.

Σχήμα 1

Σχήμα 1

certifications
Τρόπος Δράσης Alpha-Stim

Στοιχεία από δημοσιευμένες έρευνες καθώς και συνεχιζόμενες μελέτες δείχνουν ότι η κυματομορφή Alpha-Stim ενεργοποιεί συγκεκριμένες ομάδες νευρικών κυττάρων που βρίσκονται στο εγκεφαλικό στέλεχος (Σχήμα 1). Αυτές οι ομάδες νευρικών κυττάρων παράγουν σεροτονίνη και ακετυλοχολίνη, που επηρεάζουν τη χημική δραστηριότητα των νευρικών κυττάρων που βρίσκονται τόσο κοντά όσο και στις πιο απομακρυσμένες τοποθεσίες στο νευρικό σύστημα.

Αλλάζοντας την ηλεκτρική και χημική δραστηριότητα ορισμένων νευρικών κυττάρων στο εγκεφαλικό στέλεχος, η τεχνολογία Alpha-Stim φαίνεται να ενισχύει τη δραστηριότητα σε κάποια νευρολογικά συστήματα και να απενεργοποιεί τη δραστηριότητα σε άλλα. Αυτή η νευρολογική «ειδική ρύθμιση»  (fine-tuning) ονομάζεται Νευροδιαμόρφωση. Αυτό συμβαίνει είτε ως αποτέλεσμα, είτε συνεργικά, με την παραγωγή ενός πρότυπου ηλεκτρικής δραστηριότητας στον εγκέφαλο που είναι γνωστό ως “Κατάσταση Άλφα “. Η Κατάσταση Άλφα μπορεί να μετρηθεί σε ένα EEG.

Τι κάνει το Alpha-Stim μοναδικό;

Είναι η κυματομορφή του (Εικόνα 2). Το Alpha-Stim δημιουργεί μια μοναδική και κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας κυματομορφή, όπου καμία άλλη συσκευή δεν μπορεί να αναπαράξει. Η κυματομορφή του Alpha-Stim παρουσιάζει αποδεδειγμένη και βιβλιογραφικά τεκμηριωμένη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα

Σχήμα 2

Τι κάνει το Alpha-Stim μοναδικό;

Η κυματομορφή είναι ειδικά σχεδιασμένη ώστε να αυξάνει τα εγκεφαλικά κύματα άλφα και να  μειώνει τα δέλτα όπως φαίνεται στο ποσοτικό ηλεκτροεγκεφαλογράφημα (qEEG) (Σχήμα 3)

Σχήμα 3

Σχήμα 3. Το ποσοτικό EEG εγκεφάλου δείχνει τις αλλαγές στην εγκεφαλική δραστηριότητα σε 30 πανεπιστημιακούς φοιτητές εθελοντές μετά από μια μόνο 20λεπτη θεραπεία με Alpha-Stim στα 0,5 Hz. Το μπλε δείχνει μείωση της δραστηριότητας των δέλτα εγκεφαλικών κυμάτων του ύπνου, ενώ το κόκκινο δείχνει αύξηση της δραστηριότητας των χαλαρωτικών εγκεφαλικών κυμάτων άλφα.

Οι επιδράσεις του Alpha-Stim είναι δυνατό, κατά περίπτωση, να παρατηρηθούν ακόμα και μετά από μόλις μία μεμονωμένη θεραπεία, όπως αποδεικνύεται από έλεγχο με fMRI, LORETA και EEG, καθώς και από  διπλών, τυφλών, τυχαιοποιημένων και ελεγχόμενων κλινικών μελετών στην ιατρική, την ψυχιατρική και την οδοντιατρική.

Επαναλαμβανόμενες εφαρμογές με Alpha-Stim αυξάνουν τη σχετική διάρκεια των θετικών επιδράσεων. Σε ορισμένες περιπτώσεις,τα αποτελέσματα ήταν σταθερά, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι ηλεκτρικές και χημικές αλλαγές  που προκαλούνται από την τεχνολογία Alpha-Stim
οδήγησε σε μια μόνιμη επαναφορά των πτυχών του νευρικού συστήματος στην κανονική του λειτουργία.

Το Alpha-Stim φρόντίζει τους ασθενείς εφαρμόζοντας δύο πρωτόκολλα:

 • Κρανιακή Ηλεκτροθεραπευτική Διέγερση:
  Cranial Electrotherapy Stimulation (CES) και
 • Μικρορευματική Ηλεκτροθεραπεία:
  Microcurrent Electrical Therapy (MET).

Το C.E.S. είναι η διαδικασία χρήσης ηλεκτρικού ρεύματος λιγότερο από 1/2 milliampere, το οποίο παραδίδεται απευθείας στον εγκέφαλο μέσω ηλεκτροδίων-κλιπ που αφαρμόζουν στα αυτιά. Οι συνεδρίες διαρκούν 20 έως 60 λεπτά, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το άγχος, η αϋπνία και κατάθλιψη.

Το M.E.T. είναι η διαδικασία καθοδήγησης μικρo-ρεύματος, λιγότερο του ενός milliampere διαμέσω του σώματος, χρησιμοποιώντας τους Alpha-Stim Smart Στυλεούς ή τα αυτοκόλλητα AS-Trodes ™ εφαρμόζοντας πρωτόκολλο θεραπείας 2 έως 5 λεπτών για τη αντιμετώπιση περιφερικών πόνων.

Ασφάλεια

Το Alpha-Stim παρέχει θεραπευτικά και διαρκή αποτελέσματα χωρίς τον κίνδυνο ανεπιθύμητων ενεργειών, είναι καλώς ανεκτό και δεν προκαλεί εθισμό.

Το Alpha-Stim επιτρέπει στους ασθενείς σας να επανέλθουν κανονικά στις καθημερινές τους δραστηριότητες μετά τη θεραπεία και είναι κατάλληλο για κλινική ή οικιακή χρήση.

Το Alpha-Stim υποστηρίζεται από περισσότερες από 100 ερευνητικές μελέτες, δημοσιευμένες εκθέσεις και συνεχιζόμενη έρευνα, καθώς και προϊοντικές έρευνες για τους γιατρούς και τους ασθενείς.

Κατά τη διάρκεια των τριών δεκαετιών που εφαρμόζεται η θεραπεία που προσφέρει το Alpha-Stim, μόνο μικρής κλίμακας, παροδικής διάρκειας ανεπιθύμητες ενέργειες έχουν αναφερθεί. Οι δύο πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες ήταν πονοκέφαλοι (0,10%) και ερεθισμός του δέρματος στις θέσεις των ηλεκτροδίων (0,07%). Οι Α.Ε. περιορίζονταν μόνο σε άτομα με πολύ λεπτή επιδερμίδα, ενώ ήταν ήπιες και αυτοπεριοριζόμενες.

Αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα

Το Alpha-Stim χρησιμοποιείται εκτενώς στο στρατιωτικό προσωπικό προτεινόμενο από περισσότερους από 200 επαγγελματίες υγείας εντός του Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ (DOD) και σε περισσότερα από 100 νοσοκομεία βετεράνων (VA) για την θεραπεία του άγχους, της αϋπνίας, της κατάθλιψη και του πόνου.

Το Alpha-Stim παρέχει αποδείξεις

Τα αποδεδειγμένα αποτελέσματα του Alpha-Stim οφείλονται στην κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία και στα πρωτόκολλα λειτουργίας του.

Ποια είναι τα οφέλη από την χρήση του Alpha-Stim

 1. Ασφάλεια
 2. Συνεχιζόμενη Έρευνα
 3. Αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα
 4. Εξυπηρέτηση και υποστήριξη πελατών από την εταιρεία
 5. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συμπληρωματική θεραπεία, παράλληλα με την φαρμακευτική αγωγή.

Το Alpha-Stim μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί στην καθημερινή εφαρμογή της ιατρικής πράξης, παρέχοντας μια αποτελεσματική επιλογή θεραπείας για τον ασθενή.

Σχήμα 4

Σχήμα 4. Ασθενείς που ανέφεραν θετική ανταπόκριση σύμφωνα με τις: WebMD Drug Έρευνες και τις έρευνες του Alpha-Stim σε στρατευμένους και πολίτες. Δεδομένα Alpha-Stim από την Έρευνα μελών των Στρατιωτικών Υπηρεσιών του 2011 (N = 152) και την Έρευνα Ασθενών Alpha-Stim (Ν = 1,745). Διετέλεσε ο Larry Price, PhD, Αναπληρωτής Κοσμήτορας της Έρευνας και Καθηγητής Ψυχομετρίας και Στατιστικής, Τέξας Κρατικό Πανεπιστήμιο. Στοιχεία Φαρμακευτικής Έρευνας από: www.WebMD.com/drugs. Πρόσβαση στις 28 Οκτωβρίου 2011.  Το Σχήμα 4 παρουσιάζει τα αποτελέσματα της έρευνας του Οκτωβρίου 2011 με συμμετοχή από Μέλη Στρατιωτικών Υπηρεσιών και Alpha-Stim ασθενών-πολίτες. Χρήστες Alpha-Stim και Μέλη Υπηρεσιών - ανέφεραν με συνέπεια περισσότερες θετικές απαντήσεις από αυτούς που χρησιμοποιούν φαρμακευτικά προϊόντα.

30-49% θεωρείται μεσαία κλινική σημαντικότητα

≥ 50% θεωρείται σημαντική κλινική σημαντικότητα

Σχήμα 5

Το Σχήμα 5 υπογραμμίζει το μέγεθος της βελτίωσης που αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της μελέτης σε βετεράνους συμμετέχοντες. Ακόμη και σε ανθεκτικές στη θεραπεία περιπτώσεις, οι περισσότεροι ασθενείς εμφανίζουν σημαντική βελτίωση από τη θεραπεία με Alpha-Stim.

60% των Ασθενών με βελτίωση τουλάχιστον 50%

 

Το Σχήμα 5 παρουσιάζει αποτελέσματα με βελτίωση 50%, 60%, ή και περισσότερο.

Σε έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από το 2006 έως το 2011, ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να απαντήσουν σχετικά με την προσωπική τους εκτίμηση της βελτίωσης τους, σύμφωνα με την κλίμακα βαθμολόγησης Likert.

Χρηματοδότηση

Η αποτελεσματικότητα του Alpha-Stim υποστηρίζεται από περισσότερες από 100 ολοκληρωμένες μελέτες, καθώς και άλλες σε εξέλιξη.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η έρευνα του Alpha-Stim χρηματοδοτείται ανεξάρτητα. Χρηματοδοτικές πηγές περιλαμβάνουν τα Εθνική Ινστιτούτα Υγείας, το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου,  και το αμερικανικό υπουργείο των υποθέσεων των βετεράνων.

Έρευνα

Πέρα από την τρέχουσες έρευνες, η EPI (παραγωγός εταιρεία) έχει συλλέξει δεδομένα από γιατρούς και τους ασθενείς που χρησιμοποιούν το Alpha-Stim. Σαράντα επτά ιατροί (47) αναφέρουν τα αποτελέσματά από 500 ασθενείς σε 22 διαγνωστικές κατηγορίες σε ανάλυση 50 σελίδων που δημοσιεύθηκε σε βιβλίο με τίτλο “The Science Behind Cranial Electrotherapy” από τον Δρ. Daniel L. Kirsch (2η έκδοση, Medical Scope Publishing, Edmonton, Alberta 2002).

Σύμφωνα με άλλη δημοσιευμένη μελέτη αυτο-αξιολόγησης επιδόσεων 2.500 ατόμων (Πίνακας 1 και 2), όπου το Alpha-Stim χρησιμοποιήθηκε για τουλάχιστον 3 εβδομάδες τόσο οι γιατροί όσο και οι ασθενείς αναφέρουν ότι 9 στα 10 άτομα είχαν σημαντικά αποτελέσματα, έχοντας ως σημείο αναφοράς βελτίωση τουλάχιστον 25%. Οι περισσότεροι ασθενείς με Alpha-Stim που ανέφεραν τουλάχιστον 50% βελτίωση των συμπτωμάτων τους.

 • null

  Άγχος

  Ανεξάρτητα από το πώς το δοκιμάζετε, το άγχος μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε όλες τις περιοχές της ζωής σας. Το Alpha-Stim παρέχει γρήγορο, βιώσιμο άγχος και ανακούφιση από το στρες.

 • null
  Αϋπνία

  Αν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε ή να έχετε πρόβλημα στην παραμονή του ύπνου, αυτή η συσκευή ηλεκτροθεραπείας θα εξουδετερώσει την αϋπνία για μεγαλύτερο και πιο ξεκούραστο ύπνο.

 • null

  Κατάθλιψη

  Η κατάθλιψη σάς στερεί το πάθος και το ενδιαφέρον σας για τα πράγματα που κάποτε σας έφεραν ευχαρίστηση ή ευτυχία. Ασφαλής, ανακούφιση από την κατάθλιψη χωρίς φάρμακα είναι ένα κλικ μακριά

 • null

  Πόνος

  Η ζωή με τον πόνο δυσκολεύει να επικεντρωθεί σε οτιδήποτε άλλο. Όταν το σώμα σας πληγώνει, αυτή η ηλεκτρική ιατρική συσκευή παρέχει ανακούφιση από τον πόνο και σας φέρνει ανακούφιση στα καταπονημένα μέρη.

Πηγές:

 1. Attention Drives Synchronization of Alpha and Beta Rhythms between Right Inferior Frontal and Primary Sensory Neocortex. Matthew D. Sacchet, Roan A. LaPlante, Qian Wan, Dominique L. Pritchett, Adrian K.C. Lee, Matti Hamalainen, Christopher I. Moore, Catherine E. Kerr, and Stephanie R. Jones, The Journal of Neuroscience, February 4, 2015
 2. A Comparative study of anxiety disorders treatment with Paroxetine in combination with cranial electrotherapy stimulation therapy. LU Ling, HU Jun. Medical Innovation of China, 11(08):080-082, 2014.
 1. Role of Frontal Alpha Oscillations in Creativity. Caroline Lustenberger, Michael R. Boyle, A. Alban Foulser, Juliann M. Mellin, and Flavio Fröhlich, University of North Carolina at Chapel Hill, Dpt. of Psychiatry, Psychology, Neurobiology, Neurosciences, 2015 
 1. A clinical trial of cranial electrotherapy stimulation for anxiety and comorbid depression, Timothy H. Barclay, Raymond D. Barclay, Journal of Affective Disorders, 2014
 1. CES in the treatment of insomnia: A review and meta-analysis. Practical Pain Management, Kirsch, Daniel L. and Gilula, Marshall F. 7(8):30-43, 2007.
 1. A Pilot Study of Cranial Electrotherapy Stimulation for Generalized Anxiety Disorder, Alexander Bystritsky, M.D.; Lauren Kerwin, M.S.; and Jamie Feusner, M.D., Department of Psychiatry and Biobehavioral Sciences, University of California, Los Angeles (UCLA), 2007
 2. Cranial Electrotherapy Stimulation for Treatment of Anxiety, Depression, and Insomnia, Daniel L. Kirsch, PhD, Francine Nichols, RN, PhD, 2013
 3. CES in the treatment of pain-related disorders. Practical PAIN MANAGEMENT, 2008 PPM Communications 
 1. Για περισσότερες μελέτες επισκεφτείτε:    https://www.alpha-stim.com/healthcare-professionals/research-and-reports/

Αποκλειστική Διάθεση:
ΖΑΓΟΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ «NEUVEXIS HEALTHCARE»
Χαλκιδικής 24, 54643, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα.
Τηλ. +30 6949 335 074, +30 2311 296 907